"Always do right - this will gratify some and astonish the rest."
Mark Twain

četvrtak, 17. svibnja 2012.

Najetičnije kompanije u svijetu

 

1. Adobe Systems - tvrtka Adobe objavljuje svoj etički kodeks svake godine. Bilo kakav sukob interesa koji utječe na tvrtku zaposlenici riješavaju odmah.

 

2. Campbell Suop Company - kompanija ohrabruje zaposlenike da progovore kad god uoče nešto pogrešno. Etički kodeks sadrži informacije o tome gdje se zaposlenik može obratiti za pomoć.

 

3. Ford Motor Company - u Fordu etički kodeks pokriva sukob interesa za direktore, nepravilne osobne koristi  od dionica za bilo kojeg člana obitelji zaposlenika i sve odnose sa trećim stranama koje mogu utjecati na Ford. Direktori ne smiju primati darove niti koristiti imovinu tvrtke za osobne potrebe.

 

4.  L'oreal SA- etički program je promatran kao dobrovoljan i proaktivan. Tvrtka nudi smjernice za upravljanje u obliku analize rizika.


5. Wegmans - Tvrtka aktivno sudjeluje u zajednici donacijom hrane.


6. Hewlett-Packard Company - Tvrtka radi da zaradi povjerenje dobavljača i potrošača i potiče zaposlenike, kao i kupce da se prijave kod njih ukoliko imaju bilo kakva etička pitanja.


7. American Express - Tvrtka potiče izvještavanje o neetičnom i nezakonitom ponašanju.


8. Johns Hopkins - Nastoji pružiti integritet u svojoj medicinskoj praksi,poštujući pacijente i zdravstvene djelatnike jednako.


9. Wyndham Worldwide - Tvrtkin etički kodeks poziva na poštenje i integritet u svim poslovnim praksama.


10. Google - Googleov  "ne budi zao" način razmišljanja proteže se i na njegov etički kodeks. Tvrtka nastoji izgraditi povjerenje.

 

 

Više o najetičnijim kompanijama možete pročitati  ovdje:

  Top Ten Ethical Companies | eHow.com http://www.ehow.com/list_6858937_top-ten-ethical-companies.html#ixzz1umo9F0lI

 

Nema komentara:

Objavi komentar